Ernie & Hanneke - Alaska 2009

Camper ophalen

De jetlag speelt ons nog steeds parten, we zijn continue moe, erg vreemd gevoel zo midden op de dag. 30 juli: dag 1 van onze reis. Eerst maar eens de camper halen. We worden bij het hotel opgepikt door een vriendelijke chauffeur. Hij praat honderuit over hoe mooi en peacefull'zijn' Alaska is (het is een Thai...) Hij zou graag met ons mee willen, maar hij vertrekt zelf over een tijdje naar Thailand. Ook niet erg ; ) De chauffeur brengt ons naar het industruterrein waar ons huis voor de komende 2 weken op ons staat te wachten. hij is perfect! Niet te groot, niet te klein, genoeg plaats voor 2 personen! Er staat alleen met gigantische letters Cruise America dus incognito reizen zit er niet in deze keer.

De medewerker van Cruis America is erg vriendelijk. Nederlanders zijn zijn favoriete klanten zegt hij, yeah right...! na een DVD met uitleg en een ronde in en om de camper zijn we klaar om te vertrekken. Omdat wij zijn favoriete klanten zijn krijgen we ook nog een koffie-apparaat en een broodrooster mee, hij kent ons! Vol goede moed rijden we naar Fred Meyer, een giga-supermarkt waar we onze eerste boodschappen inslaan. Dan op weg naar Seward. Natuurlijk gata het meteen mis en rijden we de verkeerde kant op. Gelukkig komen we daar al na 1 km. achter, dus er is niks aan de hand.

Eerste doel is Miller's Landing, een campground in Seward. Hoewel men ons heeft gewaarschuwd dat de campground moeilijk bereikbaar is door het slechte weer gaan we, eigenwijs als we zijn, dara toch op af. De weg is inderdaad slecht... eenmaal aangekomen vragen ons af of we hier wel weer weg kunnen morgen om de Fjorden toer te doen... Toch maar even vragen. Een aantal doorgewinterde vissers zitten in het bijbehorende, hoe zal ik het noemen..., 'etablissement', sterke koffie te drinken. Zij weten wel wat het weer doet de komende dagen. Zij raden ons aan te maken dat we wegkomen, want de regen gaat er zeker voor zorgen dat Miller's Landing van de buitenwereld wordt afgesloten... Dat hebben wij weer....

In de stromende regen rijden we terug naar de campground die wel veilig is. Deze beslissing levert ons wel meteen een mooi plaatje op: een zee-otter ligt lekker in het water te eten en laat zich goed bekijken, Geweldig! Ik hoop dat we snel foto's kunnen uploaden, dit diertje is erg leuk!

Stoney Creek is een veiliger campground. Hier staan we wat beter. jammer dat het zo regent, welkom in Alaska.....

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!